Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ Π.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Π.Υ.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ


Λάρισα,    22/09/2013    

Αρ. Πρωτ.: 142


ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

               
ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ »

Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον  Αρχηγό Π.Σ. Σωτήριο Γεωργακοπουλο με την Ένωση μας .
Συζητήθηκαν τα έξεις θέματα για τα οποία και σας ενημερώνουμε:

1.Δεν τίθεται θέμα συνέχισης του διαγωνισμού 2003 των 264 δοκίμων Πυροσβεστών. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε το ενδιαφέρον γιατί πάνω από τους μισούς  δοκίμους Πυροσβέστες είναι σήμερα Π.Π.Υ.

2.Δεν τίθεται θέμα για διορισμό των 725 για το έτος 2013 αλλά ούτε για το 2014 λόγω της σχετικής απαγόρευσης προσλήψεων. Θα γίνει προσπάθεια για ανανέωση των πινάκων για αλλά δυο χρόνια ώστε να γίνει η σταδιακή απορρόφηση. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν πάνω από 100 επιτυχόντες Π.Π.Υ.

3.Δεν έχει τεθεί ζήτημα διαθεσιμότητας ή κινητικότητας από το Α.Π.Σ. αλλά και από τα συναρμόδια Υπουργεία . Στο Π.Σ. δεν περισσεύει κανείς .

4.Έγινε εκτενή αναφορά στις μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις . Βελτιώσαμε την πρόταση του Αρχηγού για 2% μεταθέσεις το χρόνο προσθέτοντας και 5% το χρόνο σε αποσπάσεις από την δύναμη των 4000 Π.Π.Υ. Παρόλα αυτά δεν βλέπουμε τον λόγο τις διαφοροποίησης από το μόνιμο προσωπικό ειδικά από την στιγμή που ο νόμος δεν μας διαφοροποιεί . Επιπλέον θα πρέπει πρώτα να οριστούν οι οργανικές θέσεις που κατέχουμε στο Π.Σ. για τις οποίες ο Αρχηγός ήταν αρνητικός . Για να πραγματοποιηθεί δε η πρόταση του Αρχηγού η οποία δεν περιλαμβάνει άρθρα ( πολύτεκνοι , τριτεκνοι , κ.τ.λ. ) θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή στο Α.Π.Σ. να ετοιμάσει Π.Δ. και να περάσει από Σ.Τ.Ε. πράγμα χρονοβόρο και με αρκετές πιθανότητες να βαλτώσει όπως και το Π.Δ. για τις άδειες . Η λύση για εμάς είναι μια , εφαρμογή του νόμου 3938/2011 άρθρο 15.

5.Την περσινή χρονιά προέκυψαν κάποια προβλήματα με τις μετακινήσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στα πεζοπόρα . Έτσι φέτος συμφωνήθηκε μετά την λήξη της αντιπυρικής οι Π.Π.Υ. να μετακινηθούν σε όλες πλέων τις υπηρεσίες της περιφέρειας που ανήκει το πεζοπόρο τμήμα.
Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα πεζοπόρα να αποστείλουν στην Ένωση μας ονοματεπώνυμο – πεζοπόρο που υπηρετούν – υπηρεσία που επιθυμούν να πάνε στο fax ή στο email της Ένωσης μας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από μεριάς Ένωσης .
Επίσης εάν υπάρχουν και συνάδελφοι που επιθυμούν να μετακινηθούν εκτός της περιφέρειας τους ας στείλουν και αυτοί τα ονόματα τους για να δούμε τι μπορεί να γίνει. 

Συνάδελφοι παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας .                                                                                                                                                                                                    
                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868

           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868

ΠΗΓΗ: ΕΠΠΥΕ